joi

18 aprilie, 2024

29 decembrie, 2013

Libera circulație a forței de muncă provenite din România și Bulgaria nu va intra în vigoare în Elveția la 1 ianuarie 2014, contrar situației din statele membre ale Uniunii Europene, informează vineri ziarul local Le Nouvelliste, citat de AGERPRES.

Restricții privind permisul de ședere în Elveția, care nu este membră a UE, sunt posibile până în 2016, iar clauza de salvgardare poate fi activată până în 2019. Aceste măsuri au fost adoptate în 2009 prin vot popular.

Croația, care a aderat la UE la 1 iulie 2013, va trebui să aștepte între cinci și șapte ani pentru a beneficia total de libera circulație cu Elveția, conform unui proiect al Consiliului Federal supus consultării în luna august.


Pentru o perioadă de cel puțin 10 ani, Elveția va putea restricționa unilateral imigrația provenită din Croația. Elvețienii ar putea fi chemați la urne după ”unda verde” dată de Parlament acestui protocol adițional acordului privind libera circulație cu UE.

Clauza de salvgardare a fost pe de altă parte activată de Consiliul Federal în aprilie 2012 împotriva a opt din cele 10 state care au aderat la UE în 2004. În 2013, ea a fost extinsă pentru un an către celelalte țări ale UE.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: