vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2016

elvetia ueParlamentul elvețian a votat miercuri decizia ca statul să retragă oficial solicitarea de aderare la Uniunea Europeană formulată de guvern în 1992, însă aflată de atunci în stand-by.

Precedată de un vot similar în camera inferioară, decizia de miercuri a camerei superioare obligă guvernul elvețian să transmită Bruxelles-ului să ”considere aplicația ca fiind retrasă”, după cum a explicat ministrul elvețian de Externe Didier Burkhalter  publicației Neue Zürcher Zeitung.

Didier Burkhalterdeclarase oficial săptămâna trecută că respectiva solicitare, formulată Comunității Europene în 1992, era de fapt ”invalidă”.


În 1992, Elveția a respins aderarea la Zona Economică Europeană, la care Islanda, Norvegia și Lichtenstein au aderat, având acces la piața unică europeană. La vremea respectivă, guvernul elvețian  a decis că statul trebuie să se alăture Uniunii Europene, dar aderarea, care a făcut obiectul unui referendum organizat în același an, a fost respinsă de elvețieni.

Rezultatul referendumului a blocat orice discuții între Bruxelles și Berna pe tema aderării, iar cererea trimisă de guvernul elvețian a rămas de 24 de ani în stand-by.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: