joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 aprilie, 2022

Ultimii doi ani de pandemie, şcoala online, apoi revenirea la orele faţă în faţă, dar şi apropierea examenelor naţionale pun tot mai multă presiune pe umerii elevilor. Conform unui sondaj realizat de către Organizaţia Salvaţi Copiii, doar 1 din 3 elevi de clasa a VIII-a se consideră pregătit pentru Evaluarea Naţională.

În plus, conform acestui raport, elevii din mediul urban se declară în permanenţă trişti, obosiţi şi se simt singuri, iar apropierea Evaluării Naţionale nu face decât să amplifice aceste sentimente.

Conform sondajului realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii în rândul elevilor de clasa a VIII-a, cei mai mulţi dintre aceştia se simt extenuaţi, fac meditaţii şi consideră că au nevoie de ajutor suplimentar şi la şcoală.


Doar 1 din 3 elevi se consideră în acest moment pregătit pentru Evaluarea Naţională, iar ceilalţi elevi resimt pe zi ce trece tot mai mult stres.

31% dintre copiii din învăţământul secundar inferior şi superior afirmă, conform raportului Salvaţi Copiii, că au rămas în urmă cu materia şcolară, în vreme ce aproape 60% dintre elevi fac meditaţii la cel puţin o materie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Psihilogul ieşean Monica Dobrea explică cum pot elevii să îşi gestioneze corect sentimentele, ce pot face părinţii şi ce „trucuri” pot fi folosite pentru a diminua starea de stres.

Citiți întreg materialul pe Ziarul de Iași.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: