joi

27 ianuarie, 2022

Dunărea, folosită la transport doar în proporţie de 10% faţă de Rin. Comisarul Hahn cere României proiecte pentru Strategia Dunării

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 iulie, 2011

Comisarul european pentru politica regională, Johannes Hahn, a cerut, luni, soluţii inteligente şi realizabile pentru conectarea căii navigabile a Dunării cu cu reţelele feroviare şi rutiere, în cadrul Strategiei europene a Dunării, în care România coordonează, alături de Austria, domeniul navigabilităţii.

Hahn a participat, luni, la Viena, la conferinţa ”Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării – noi impulsuri pentru Austria”, la care a fost prezent şi minstrul român de Externe, Teodor Baconschi.

În acest context, comisarul european a atras atenţia asupra potenţialului de transport al Dunării, care este valorificat doar în proporţie de 10% faţă de Rin.


De asemenea, comisarul european a subliniat şi necesitatea dezvoltării de proiecte privind protecţia împotriva inundaţiilor, în condiţiile în care România coordonează şi proiectele de protecţie a mediului, împreună cu Ungaria.

Johannes Hahn a făcut apel la cei implicaţi să înceapă deja identificarea proiectelor care să fie prezentate spre finanţare în anii următori, în perspectiva exerciţiului financiar al UE 2014-2020.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe 25 iunie, Consiliul European a adoptat oficial Strategia Dunării, care are la dispoziţie fonduri de 100 de miliarde de euro până în anul 2013 şi în care România coordonează 3 domenii prioritare.

În total, Strategia UE pentru regiunea Dunării are 11 domenii prioritare, din care România le coordonează pe cele axate pe navigabilitate (împreună cu Austria), cultură şi turism (împreună cu Bulgaria) şi protecţia mediului (împreună cu Ungaria).


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr