marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 august, 2020

Agenţia americană pentru Siguranţă Naţională (NSA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) au anunţat, joi, că au depistat un instrument de atacuri cibernetice al serviciilor secrete ruse.

Direcţia Centrală de Informaţii (GRU), serviciul militar rus de informaţii externe, utilizează softul „Drovorub” pentru a comite atacuri cibernetice asupra sistemelor de operare Linux, conform NSA și FBI.

Sistemul Linux este folosit în principal în infrastructura de servere.


Avertismentul lansat de autorităţile din Statele Unite este unic, dat fiind că atribuie direct atacurile cibernetice, observă un fost oficial din cadrul serviciilor de informaţii occidentale, citat de Agerpres.

„Drovorub este un instrument de precizie care permite diverse funcţii, precum sustragerea fişierelor şi preluarea de la distanţă a controlului asupra computerelor”, a explicat pentru Reuters Steve Grobman, director pentru Tehnologie la compania de securitate cibernetică McAfee.

Serviciile secrete americane monitorizează atent activităţile cibernetice ale Rusiei, de teama eventualelor încercări de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA.

NSA şi FBI au precizat că softul „Drovorub” este utilizat de Centrul special 85, Unitatea militară 26165 din cadrul GRU.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: