marți

3 octombrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 septembrie, 2023

Autoritățile din Bulgaria investighează prăbușirea unei drone pe malul Mării Negre, lângă satul Tiulenovo, în relativă apropiere de România. Drona ar avea o încărcătură de explozibil, detaliu încă neconfirmat oficial. Ar fi prima dronă din războiul Rusiei împotriva Ucrainei care ajunge pe teritoriul bulgar.

Poliția din Bulgaria a izolat o zonă din apropiere localității Tiulenovo, situată la aproape 40 de kilometri de granița cu România, după ce au fost raportate resturile unei drone de cel puțin trei metri.

Ministerul Apărării de la Sofia a anunțat că marina bulgară a început misiunea de recunoaștere și de eliminare a pericoului, conform Europa Liberă Bulgaria.


Potrivit unui martor ocular, care a raportat incidentul duminică seară la 112 duminică, în jurul orei 21:40, drona avea atașat un obuz.

Nu se știe deocamdată cum a ajuns drona pe malul bulgăresc al Mării Negre și care ar fi proveniența ei. Experții din Bulgaria investighează dacă a căzut din aer sau a fost adusă la mal de curenții marini.

Bărbatul care a publicat imaginile pe Facebook spune că drona ar avea legătură cu războiul Rusiei în Ucraina. Nu există încă o confirmare oficială a autorităților bulgare.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: