luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2015

opreaDosarul morții lui Bogdan Gigina, polițistul mort în timp ce deschidea drumului coloanei oficiale care-l însoțea pe vicepremierul Gabriel Oprea în drumul său spre casă, a fost trimis la Parchetul Capitalei, de către procurorii de pe lângă Tribunalul București, anunță pe surse Agerpres.

Transferul se produce ca urmare a declinării competenței, ceea ce confirmă informațiile pe surse potrivit cărora Gabriel Oprea ar putea fi acuzat de abuz în serviciu.

Parchetul General va decide dacă acest caz va fi investigat în continuare de Secția militară de aici (ministrul de Interne fiind general) sau de către DNA (competență conferită de calitatea de demnitar a acestuia și de acuzația de abuz în serviciu).


Vicepremierul Gabriel Oprea a fost audiat, ca martor, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, cu două zile înainte de incendiul de la Club Colectiv, tragedia provocată de o mulțime de nereguli la nivelul mai multor instituții și care a determinat ieșirea în stradă, marți seara, a peste 25.000 de persoane.

“Eram în timpul serviciului și îmi făceam datoria”, a declarat premierul la ieșirea de la audieri: “Nu am avut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne (referindu-se la coloana oficială – n. red.). Vreau să vă spun că de la începutul acestui an n-am avut nicio zi de concediu, am muncit de dimineaţă până seara”, a spus Gabriel Oprea.

Conform datelor de la dosar, vicepremierul s-a deplasat cu coloană oficială de 1.500 de ori de la începutul acestui an, deși legea permite folosirea escortei doar de către șeful statului, premier, președinții celor două camere parlamentare și foștii șefi de stat.

bogdan giginaPolițistul Bogdan Gigina (foto) a decedat marți, 20 octombrie, din cauza politraumatismului cerebral sever și fracturilor multiple produse când a căzut în groapa de pe Știrbei Vodă în timp ce deschidea drumul coloanei oficiale a ministrului de Interne, Gabriel Oprea.


Un alt accident al unui motociclist aflat în coloana lui Gabriel Oprea a fost confirmat de Poliție, tot după ce presa a dezvăluit pe surse acest lucru.

Pe 21 septembrie, polițistul Dorel Moraru deschidea drumul coloanei și a fost lovit pe Calea Victoriei de un autoturism aflat în trafic.

Polițistul și-a fracturat piciorul și și-a dislocat umărul.

Și în cazul Bogdan Gigina mii de oameni au ieșit în stradă, la București și la Cluj, acuzând autoritățile că încearcă mușamalizarea și cerând demisia lui Gabriel Oprea.

Atunci s-a scandat: “Jos Oprea!”, “Demisia!”, “Dacă vă pasă, ieșiți din casă!”, “România trezește-te!”, “Interesul național, alibi pentru penal!”, “Indignați nu manipulați”, “Solidaritate!”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: