sâmbătă

30 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iunie, 2023

Donald Trump a anunţat joi că a fost inculpat în dosarul arhivelor Casei Albe, caz în care este acuzat că a luat cutii întregi de documente, unele dintre ele confidenţiale, când a părăsit Casa Albă.

„Corupta administraţie Biden mi-a informat avocaţii că am fost inculpat, probabil în dosarul fals al cutiilor”, a scris el pe reţeaua sa de socializare Truth Social, citat de AFP, agenție preluată de Agerpres.

Este pentru prima dată în istoria Statelor Unite când un fost preşedinte se confruntă cu o inculpare federală.


Un avocat al lui Trump a spus că acuzaţiile includ păstrarea de documente, inclusiv clasificate, obstrucţionarea justiţiei şi conspiraţie. Un fost procuror general la Departamentul de Justiţie a declarat pentru BBC că Trump nu poate da vina decât pe el însuşi, „deoarece a avut fiecare oportunitate de a evita această situaţie”. 

Fostul președinte Donald Trump a precizat că a fost convocat marţi la tribunalul federal din Miami pentru a doua punere sub acuzare după cea din martie privind cumpărarea tăcerii unei actriţe de filmele X în 2016.

Trump este acuzat că a păstrat cutii întregi cu documente, inclusiv unele clasificate „secret defense”, după plecarea sa de la Washington în 2021 şi că a refuzat să le restituie, încălcând legile federale.

Donald Trump, care în prezent îi devansează cu mult pe ceilalţi candidaţi la învestitura republicană, s-a apărat mereu de orice încălcare a legii şi se prezintă drept victima „persecuţiei politice”. 


****

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: