România – locul 7 în UE la ponderea energiei electrice din surse regenerabile, dar în regres pe ultimii patru ani

România s-a situat în 2019 pe locul 7 în UE la ponderea energiei electrice obținute din surse regenerabile, potrivit datelor publicate de Eurostat, înaintea Germaniei… Mai mult›
10.01.2021
Cifra de afaceri din comerț: +2,1% pe primele 11 luni din 2020, prin revenirea vânzărilor de produse nealimentare

Comerțul cu amănuntul (fără autovehicule și motociclete) a înregistrat o creștere de 2% în volum brut a cifrei de afaceri cumulat pe primele unsprezece luni… Mai mult›
07.01.2021
Matematica pandemiei: Costul sănătății vs. costul bolii. Studiu de caz – SUA în criza Covid-19

Costurile financiare cumulate ale pandemiei de COVID-19 asupra Statelor Unite, estimare care a ținut cont de pierderile economice, dar și de cele survenite ca urmare… Mai mult›
07.01.2021
O stafie plutește peste Câmpia Română: Canalul de irigatii Siret-Bărăgan. Despăgubirile pentru secetă sunt de 5 ori mai mari decât alocările pentru irigații

Mult visatul canal de irigații Siret – Bărăgan, care ar trebui să aducă apă pentru mai mult de jumătate de milion de hectare din Câmpia… Mai mult›
06.01.2021
Donald Trump îl acuză pe Barack Obama că a stat cu mâinile în sân la atacurile cibernetice ale Rusiei
de Iulian Soare 25.6.2017
Preşedintele american Donald Trump îl acuză pe predecesorul său la Casa Albă, Barack Obama, că nu a făcut nimic cu privire la un presupus amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale, deși CIA i-a oferit informații cu mult înainte de campanie.
The Washington Post a dezvăluit săptămâna aceasta că Obama a primit informaţii de la CIA privind ordinul dat de preşedintele rus Vladimir Putin serviciilor secrete pentru a sprijini alegerea omului de afaceri Donald Trump la Casa Albă.
”Tocmai am auzit astăzi pentru prima oară că Obama ştia despre Rusia cu mult înainte de alegeri şi nu a făcut nimic cu privire la asta”, acuză Trump într-un interviu pentru Fox News.
Miliardarul ajuns la Casa Albă crede că Obama a nu a luat măsuri pentru a o proteja pe candidata democraților la președinție, Hillary Clinton.
Presupusul amestec rus în alegerile americane face obiectul unei anchete care are ca temă eventualele complicităţi între echipa de campanie a lui Trump şi oficiali ruşi.
Ca răspuns la ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, SUA au anunțat al sfârșitul lunii dceembrie expulzarea a 35 de diplomați ruși.
„Am sancționat nouă entități și persoane individuale: GRU și FSB, două dintre serviciile de informații ruse; patru ofițeri ai GRU; și trei companii care au oferit sprijin material în operațiunile cibernetice ale GRU.
În plus, secretarul trezoreriei va anunța numele a doi cetățeni ruși care au folosit mijloace informatice pentru a disimula fonduri și informații de identificare personală.
Departamentul de Stat închide două sedii rusești, în Maryland și New York, folosite de personalul rusesc în scopuri de spionaj, și declară „persona non grata” 35 de agenți ruși de informații.
În fine, Departamentul pentru Securitate Internă și FBI vor declasifica informații tehnice despre activitatea informatică a serviciilor ruse civil și militar pentru a ajuta, în SUA și în străinătate, la idenficarea, depistarea și contracararea campaniei globale a Rusiei de activități informatice rău intenționate”, declara fostul președinte Barack Obama.