luni

22 aprilie, 2024

25 martie, 2020

”Mi-ar plăcea să avem ţara redeschisă până la Paşte”, a adeclarat marți președintele SUA, Donald Trump, într-un interviu acordat Fox News. El a avansat data de 12 aprilie ca termen pentru reintrarea în normal și întoarcerea oamenilor la muncă.

El a avertizat cu privire la riscul prelungirii măsurilor de izolare pentru limitarea răspândirii epidemiei COVID-19 în SUA, izolare care a aruncat economia americană în criză şi ar putea ”distruge” ţara, transmite Agerpres.

”Se poate distruge o ţară închizând în acest fel”, a explicat liderul de la Casa Albă pentru Fox News, indicând că săptămâna viitoare va evalua efectele perioadei de izolare recomandată de 15 zile.


Trump a estimat că o o ”gravă recesiune” ar putea face mai multe victime decât noul coronavirus în SUA şi şi-a exprimat dorinţa ca activitatea economică să poată fi reluată cât mai rapid.

”Putem pierde un anumit număr de persoane din cauza gripei. Dar riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând ţara într-o recesiune gravă sau într-o depresiune”, a continuat liderul american, care a evocat posibilitatea a ”mii de sinucideri”.

”Trebuie să ne întoarcem la muncă mult mai repede decât cred oamenii”, a spus Trump, care a avansat data de 12 aprilie, când catolicii şi protestanţii sărbătoresc Paştele din acest an.

Epidemia COVID-19 a cauzat în SUA moartea a 600 de persoane, iar aproximativ 50.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate, a anunţat marţi seara Universitatea Johns Hopkins.

Opinia președintelui Trump, contrară celei a Pentagonului


Pentagonul se așteaptă la “mai multe” luni de criză a coronavirusului în Statele Unite, cu o revenire la normal în iunie-iulie, și riscuri de “haos politic” în unele țării, anunță Reuters.

“Cred că trebuie să ne pregătim pentru o perioadă de cel puţin câteva luni şi să luăm toate măsurile de precauţie necesare pentru acest lucru”, a răspuns secretarul american al apărării, Mark Esper (foto), la întrebarea cu privire la cât de mult ar putea să dureze această situaţie de criză.

“Sunt pe deplin încrezător că peste câteva luni vom trece şi peste această situaţie”, a mai adăugat el în cadrul unei teleconferinţe.

Cu aceeaşi ocazie, şeful Statului Major american, generalul Mark Milley, a susţinut că, deşi nu se ştie cât de mult va dura această pandemie, pornind de la experienţele altor state, experienţe care ar putea sau nu să se aplice situaţiei din SUA, sfârşitul pandemiei ar putea fi în luna iulie.

“Estimăm 90 de zile pe baza altor țări, ceea ce s-ar putea aplica și Statelor Unite, sau nu, vom vedea. Dacă se aplică Statelor Unite, va fi probabil sfârșitul lui mai, iunie, ceva de acest gen”, a adăugat el.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: