duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 mai, 2018

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat sâmbătă seară că încă este luată în calcul o întâlnire cu președintele nord-coreean Kim Jong Un, iar data și locul sunt aceleași: 12 iunie, în Singapore.

Potrivit News.ro, care citează CNN, precizările au fost făcute în Biroul Oval, după ce preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a făcut primele comentarii publice în urma întâlnirii- surpriză pe care a avut-o sâmbătă cu Kim Jong Un.

Moon Jae-in a afirmat că peședintele nord-coreean îşi menţine angjamentele în privinţa denuclearizării. „Ceea ce este neclar în cazul preşedintelui Kim Jong Un nu este dorinţa privind denuclearizarea, ci îngrijorarea în ceea ce priveşte garanţiile de securitate pe care SUA le poate oferi regimului Kim şi privind încetarea relaţiilor ostile”, a spus președintele sus-coreean.


Dumincă, Moon a declarat că foarte curând vor avea loc discuţii tehnice SUA – Coreea de Nord şi rezultatul acestor convorbiri va determina dacă summitul din 12 iunie va avea loc.

La rândul său, Donald Trump a precizat că există foarte multă bunăvoinţă legată de această întâlnire. „O mulţime de oameni lucrează în acest sens şi lucrurile evoluează foarte bine”, a spus el.

Experţii sunt mult mai sceptici.

„Să fim realişti.E nevoie de luni, nu de săptămâni pentru a pregăti un astfel de summit”, a declarat analistul CNN pentru afaceri globale Joseph Yun


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: