duminică

26 mai, 2024

31 mai, 2020

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat sâmbătă că va amâna summitul G7 prevăzut în iunie şi că va invita și alte ţări să se alăture reuniunii. Liderii G7 planificaseră să se întâlnească prin videoconferință în iunie, pentru a discuta probleme legate de răspunsul coordant la criza Covid-19.

„Nu am sentimentul că G7 reprezintă corect ce se petrece în lume. Este un grup de ţări foarte depăşit”, le-a declarat Donald Trump jurnaliştilor aflaţi la bordul avionului Air Force One, citat de Agerpres.

Grupul G7 include Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Marea Britanie. iar Donald Trump a adăugat că i-ar plăcea să invite Rusia, Coreea de Sud, Australia şi India să se alăture la toamnă unui summit lărgit.


Cancelarul german Angela Merkel anunțase deja că respinge invitația președintelui de a participa personal la summit, invocând cauze legate de pandemie.

(Citiți și: ”Angela Merkel refuză invitația lui Donald Trump de a participa în persoană la G7, Boris Johnson o acceptă”)

Purtătorul de cuvânt al acesteia i-a mulțumit președintelui Trump, dar a spus că liderul german „nu poate fi de acord cu participarea personală la o călătorie la Washington”.

Vineri, Boris Johnson „a fost de acord asupra importanței convocării G7 în persoană în viitorul apropiat”, în urma unei discuții cu președintele american, a declarat Casa Albă într-un comunicat.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: