joi

11 iulie, 2024

31 octombrie, 2021

Odată ce cotația acțiunilor producătoarei de mașini electrice Tesla a depășit pragul de 1.000 de dolari la bursă, doi  foști executivi ai companiei și-au vândut o parte din acțiunile deținute, pe care au încasat 800 de milioane de dolari.

Tesla a depășit valoarea de piață de 1.000 de miliarde de dolari, luni, intrând în grupul select din care mai fac parte doar Apple, Microsoft, Amazon și Alphabet, proprietarul Google.

Un membru al consiliului de administraţie al Tesla, Ira Ehrenpreis, a vândut acţiuni ale companiei de peste 200 de milioane de dolari, după ce cotația Tesla a atins recordul, potrivit Reuters.


Antonio Gracias, un fost membru al consiliului de administraţie al Tesla, al cărui mandat a expirat în această lună, și-a anunţat în aceeaşi zi intenţia de a vinde acţiuni ale companiei de 610 milioane de dolari.

Directorul independent Ira Ehrenpreis a exercitat miercuri opţiuni de achiziţie a 370.000 de acţiuni Tesla, la preţul de circa 50 de dolari pe unitate, înainte de expirarea acestora, în iunie anul viitor, arată documentele depuse la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Investitorul a fost membru în boardul Tesla din mai 2007, a vândut apoi 203.429 de acţiuni pentru un preţ de până la 1.068,38 dolari pe unitate. Acţiunile valorează circa 214 milioane de dolari.

Antonio Gracias, director general al fondului de investiţii Valor, a depus la rândul său documentele pentru vânzarea a 338.493 de acţiuni, în valoare de 351 de milioane de dolari şi a altor 250.000 de acţiuni, în valoare de 259 de milioane de dolari pe care le deţine indirect prin intermediul AJG Growth Fund.


A fost membru al boardului Tesla începând din mai 2007, mandatul său expirând în octombrie.

Cunoscut ca un prieten apropiat al lui Elon Musk, CEO-ul Tesla, Antonio Gracias este director al SpaceX şi a fost director la SolarCity până la achiziţia acesteia de către Tesla, în 2016.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: