luni

17 ianuarie, 2022

Document / Vânzarea vilelor RA-APPS: În 2012, Guvernul conta pe venituri de 69 de milioane de euro, dar Regia a obținut 9 milioane

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 martie, 2013

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) conta în anul 2012 pe venituri de 69 de milioane de euro din vânzarea imobilelor RAAPPS, însă nu a reușit să obțină nici 9 milioane de euro, relevă un document guvernamental.

Guvernul Ponta a modificat, printr-o ordonanță de urgență, în martie 2013, un act normativ similar adoptat de Guvernul Boc, în anul 2011, care reglementa vânzarea imobilelor RAAPPS.

În expunerea de motive la ordonanța Executivului Ponta, se arată că Guvernul Boc conta pentru bugetul RAAPPS pe anul 2012 pe vânzarea a 200 de imobile ale regiei, urmând, astfel, să obțină 296,2 milioane de lei, echivalentul a 69 de milioane de euro, inclusiv cheltuielile cu publicitatea, evaluarea și valoarea neamortizată a imobilelor.


”Vânzarea imobilelor nu a decurs conform estimărilor”, se arată în expunerea de motive la ordonanța din 2013.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Astfel, RAAPPS a scos la vânzare numai 103 imobile, din care a vândut efectiv 16.

Veniturile din vânzarea celor 16 imobile au ajuns la 39,3 milioane de lei (circa 8,7 milioane de euro), din care aproape 8 milioane de lei (circa 1,8 milioane de euro) reprezintă cheltuielile aferente veniturilor (inclusiv suma rămasă neamortizată), relevă documentul.

(Descarcă de AICI documentul guvernamental privind imobilele RAPPS)


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr