joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 noiembrie, 2013

Salariile bugetarilor îngheață în anul 2014, la nivelul lui decembrie 2013, cu excepția profesorilor debutanți, care primesc o majorare cu 10% a veniturilor salariale, și a medicilor și farmaciștilor rezidenți cu salariu brut mai mic de 3.000 de lei, cărora li se acordă o bursă lunară de 670 de lei, potrivit proiectului unei ordonanțe de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Măsurile:

  • Cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei/salariilor funcţiei/indemnizaţiilor de încadrare, astfel cum au fost acordate personalului plătit din fonduri publice pentru luna decembrie 2013, se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă personalului plătit din fonduri publice pentru luna decembrie 2013, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii. Excepții:
  1. – Personalul didactic din învăţământul universitar de stat şi preuniversitar de stat cu vechime în învăţământ de până la 6 ani beneficiază de o majorare salarială de 10% 
  2. – Se acordă o bursă în cuantum de 670 lei medicilor şi farmaciştilor rezidenţi cu un salariu brut mai mic decât 3.000 lei.
  • Cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de încadrare, de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se menţin în plată, respectiv se majorează, în mod similar salariilor de bază/soldelor funcţiei/salariilor funcţiei/indemnizaţiilor de încadrare.
  • Ordonatorii principali de credite/ordonatorii de credite pot aproba demararea procedurilor privind promovarea pe funcţii, grade sau trepte profesionale a personalului numai cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget.
  • Orele suplimentare se vor compensa numai cu timp liber corespunzător.
  • Nu se acordă premii, prime de vacanţă, ajutoare sau indemnizaţii la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.
  • Se va acorda venit lunar de completare doar pentru disponibilizații de la CFR Marfă, pentru a ”atenua tensiunile sociale ce pot fi determinate de disponibilizările colective efectuate de către CFR Marfă SA”.
  • Cardurile de sănătate vor fi trimise asiguraților prin poștă, deoarece Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie şi Societatea Naţională de Medicină de Familie nu au fost de acord cu distribuirea lor prin intermediul cabinetelor de medicină de familie.

(Descărcați AICI proiectul de OUG)Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: