vineri

12 aprilie, 2024

10 decembrie, 2013

Claudiu Săftoiu, președintele/director general al TVR și-a dat demisia marți, 10 decembrie cu câteva ore înainte ca Parlamentul să ia în discuție Raportul de activitate pe 2012.

Într-o scrisoare trimisă Parlamentului, în chiar ziua în care trebuia să intre la vot Raportul asupra activității TVR (a cărui respingere ar fi însemnat demiterea întregii conduceri), Claudiu Săftoiu acuză lipsa deciziilor legislative care ar fi permis buna funcționare a postului și atingerea obiectivelor.

În dimineața zilei de marți a început să circule zvonul potrivit căruia Raportul TVR va fi respins, iar Consiliul de Administrație demis.


Surse din media susțin că Claudiu Săftoiu a ales să se retragă pentru a evita dizolvarea Consiliului de Administrație. ”Probabil că i s-a oferit o altă poziție pentru a face pasul înapoi”, au mai precizat sursele.

Este foarte probabil că următorul președinte al TVR va fi unul propus de PSD.

Mandatul lui Claudiu Săftoiu a fost marcat de câteva momente controversate cum ar fi lansarea exotică a noii grile de toamnă când au fost trimise echipe în toate colțurile lumii.

În februarie 2013, TVR s-a restructurat, concediind aproape 700 de angajaţi. Conducerea TVR a susţinut că în urma disponibilizărilor, vor fi reduse cheltuielile, va fi restabilit echilibrul financiar şi vor fi plătite datoriile acumulate.


TVR are o pierdere cumulată de circa 130 milioane de euro, în timp ce datoriile fiscale acumulate de televiziunea publică la bugetul de stat sunt în cuantum de 65 milioane de euro de euro.

Într-o ședință de Consiliu de Administraţie din luna mai a fost aprobată achiziția a 140 de autoturisme, contra unei sume de peste 6 milioane de euro.

Decizia TVR de a cumpăra 140 de maşini de lux pentru transportul echipelor de filmare a fost cu atât mai controversată cu cât televiziunea publică avea priorităţi la achiziţie mult mai mari, precum carele de televiziune sau cele purtătoare de relee.

TVR nu dispune nici măcar de un car de reportaj HD, pentru transmisiile sportive, astfel încât e nevoită să plătească peste 40.000 de euro pentru o singură transmisie, în loc să achiziţioneze un astfel de echipament, al cărui preţ s-ar amortiza în câteva luni.

(Citiți AICI scrisoarea pe care Claudiu Săftoiu a trimis-o Parlamentului, în ziua în care se votează Raportul asupra TVR)

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: