duminică

21 iulie, 2024

27 octombrie, 2021

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține în continuare că măsura trimiterii elevilor în vacanță pentru două săptămâni a fost luată din cauza imposibilității desfășurării în bune condiții a cursurilor online.

Cîmpeanu afirmă că doar unul din cinci profesori este pregătit pentru predarea online şi că aproximativ un milion de elevi învaţă în mediul rural, unde nu există internet.

Potrivit ministrului Educaţiei, predarea online are o serie de „limitări”, el arătând că pentru desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor pe internet este nevoie de: conectivitate generalizată, echipamente, profesori pregătiţi să predea online, conţinut digital, platforme securizate şi dedicate de evaluare. În acest context, Sorin Cîmpeanu a afirmat că doar unu din cinci profesori este pregătit pentru predarea online. 


„Avem doar unu din cinci profesori care s-au format pentru predarea online. Mulţi alţi profesori au făcut eforturi admirabile, remarcabile pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile digitale, dar nu au beneficiat de pregătire pentru predarea online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi, la emisiunea lui Florin Călinescu, difuzată de Prima Tv.

În ceea ce priveşte conectivitatea, ministrul susţine că de viteza foarte bună la internet a României nu beneficiază şi cei de la sate. El a arătat că reţeaua de internet „are autostrăzi, dar nu are drumurile comunale, iar elevii din mediul rural locuiesc tocmai în aceste zone”, precizând că aproximativ un milion din trei milioane de copii învaţă la şcolile din mediul rural. 

În ceea ce priveşte tabletele pentru realizarea cursurilor online, ministrul consideră că tabletele „nu sunt cele mai adecvate instrumente”, laptopurile fiind cele de care este nevoie, mai ales pentru liceu.

Specialiștii ANCOM susțin însă că parametrii tehnici ai celor mai populare aplicații de învățare online – Zoom, Teams ori Webex –  permit susținerea cursurilor online și în mediul rural și că aceste aplicații merg cu orice tip de conexiune fixă ori mobilă.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: