marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 aprilie, 2011

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a comunicat Parlamentului European (PE), prin Ministerul Justiţiei (MJ) şi Ministerul Public, despre sesizarea din oficiu în legătură cu presupuse fapte de corupţie comise de eurodeputatul român Adrian Severin, informează Agerpres.

DNA precizează că pentru clarificarea situaţiei de fapt şi juridice, procurorii anticorupţie urmează să facă toate demersurile în condiţiile prevederilor legale, respectiv şi acelea care presupun luări de contact cu alte instituţii, inclusiv cu Parlamentul European, în vederea lămuririi situaţiei juridice legate de imunitate sau în vederea obţinerii de orice materiale relevante pentru cauza menţionată.

Vineri, europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a fost audiat de procurorii DNA în calitate de martor, în dosarul lui Severin.


”Sunt nişte lucruri pe care a trebuit să le povestesc pentru ca ei să înţeleagă exact care este rolul fiecărui deputat în PE”, a spus Bodu, după audierea de o oră şi jumătate.

El a opinat că cel mai probabil organele judiciare vor cere o expertiză asupra înregistrărilor video publicate de ziariştii ”Sunday Times”, în care, aparent, Adrian Severin este surpins acceptând verbal bani de la jurnaliştii care se pretindeau lobby-işti, contra unui amendament la legislaţia europeană.

Bodu a fost implicat în acest scandal, prin faptul că el a depus amendamentul pe baza căruia Severin ar fi cerut banii de la falşii lobby-işti.

Eurodeputatul PDL (PPE) a susţinut că a depus amendamentul din proprie convingere, fără pretenţii materiale, chiar dacă a admis că o asistentă a lui Severin îi solicitase să proună modificarea legislativă.


Publicaţia britanică ”Sunday Times” a susţinut recent că trei europarlamentari – slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser şi Adrian Severin – s-ar fi declarat dispuşi ”să-şi vândă serviciile” contra unor sume de până la 100.000 de euro unor jurnalişti care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

PE a lansat o investigaţie în urma informaţiilor apărute în ziarul britanic.

Adrian Severin a negat aceste acuzaţii şi a fost exclus din Grupul socialiştilor şi democraţilor (S&D) din  PE, în timp ce ceilalţi doi europarlamentari şi-au dat demisia din Parlamentul European.

La presiunea conducerii Partidului Social Democrat, Severin a demisionat din PSD, însă nu şi din Parlamentul European.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: