marți

31 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 august, 2013

O judecătoare de la Curtea de Apel București, Secția I Penală, și fiul ei au fost puși vineri sub cercetare penală de Direcția Națională Anticorupție pentru corupție, magistratul fiind acuzat că a luat mită 1 milion de euro.

Procurorii DNA o acuză pe judecătoarea Veronica Cîrstoiu de luare de mită și complicitate la trafic de influență, iar pe fiul ei, Florin Cergan, de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă. Judecătoarea este implicată în cazul omului de afaceri Dinel Nuțu, fost Staicu.

La data de 9 august 2013, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, avizul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a judecătoarei Cîrstoiu.


De asemenea, fiul judecătoarei a fost reținut de procurorii anticorupție, pentru 24 de ore.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri ai Serviciului Român de Informaţii şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul de Interne.

Ce spun procurorii DNA că a făcut judecătoarea Cîrstoiu

  • Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanţelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale.
  • În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective.
  • Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus reţinerea învinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: