luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 ianuarie, 2022

UPDATE: Cazul tenismanului Novak Djokovic a fost programat pentru luni dimineaţă, la ora locală 10:00, când va fi luată o decizie referitoare la eventuala sa expulzare în Serbia.

Avocaţii liderului mondial au termen până sâmbătă la ora 14:00 pentru a prezenta noi elemente la dosar.

****


Știrea inițială:

Novak Djokovic a contestat în instanță decizia autorităților australiene de a-i interzice intrarea în țara lor și de a-l expulza pe motiv că tenismanul nu este vaccinat anti-Covid și nici nu are motive pentru a i se lua în considerarea scutirea de la vaccinare.

Numărul unu mondial în tenisul masculin a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Openul Australiei, dar a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne.

Potrivit presei australiene, jucătorul care a câştigat de nouă ori turneul Australian Open şi care a luat marţi avionul în direcţia Melbourne după ce a anunţat obţinerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.


Federaţia australiană de tenis (TA), organizatoarea turneului Australian Open, a confirmat marţi că Djokovic a primit o ”derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie).

Această derogare medicală, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Djokovic nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva Covid-19, ceea ce a lăsat să planeze îndoiala în legătură cu participarea sa la Australian Open.

Djokovic și echipa sa au aterizat la Melbourne la ora locală 23:15 și după verificarea documentelor, autoritățile de pe aeroport le-au interzis să părăsească avionul, pentru că nu au dreptul să intre în țară, deoarece nu sunt vaccinați.

Viza i-a fost respinsă și jucătorul a fost rugat să părăsească Australia în cursul zilei de joi.

Avocații lui Novak Djokovic au obținut o suspendare a acestei decizii de expulzare, urmând ca acesta să rămână într-un hotel de carantină din Melbourne până luni, perioadă în care o instanță se va pronunța pe veridicitatea și valabilitatea motivelor invocate pentru scutirea de la vaccinarea obligatorie.

Guvernul local din statul Victoria a precizat că a respins o cerere de sponsorizare a vizei liderului mondial cu câteva ore înainte ca acesta să aterizeze la Melbourne, în jurul orei 23:30 (ora locală).

O sursă din cadrul Tennis Australia a afirmat că această măsură a fost o cascadorie publicitară care l-a vizat doar pe Djokovic, nu și pe alți jucători care intraseră deja în țară folosind aceeași scutire medicală.

„Incident diplomatic”

Avocaţii liderului mondial au termen până sâmbătă la ora 14:00 pentru a prezenta noi elemente la dosar, inclusiv eventuale probe care să ateste validitatea scutirii medicale a numărului unu mondial, care îşi va petrece weekend-ul la Park Hotel, un hotel de carantină din Melbourne, informează cotidianul L’Equipe, citat de Agerpres.

Openul Australiei, unde Djokovic este deţinătorul titlului, debutează pe 17 ianuarie.

Călătoria cu peripeţii a lui Djokovic în Australia a provocat un incident diplomatic, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, acuzând Australia de „rău tratament” faţă de campion.

Preşedintele Serbiei a declarat că a vorbit cu liderul mondial la telefon şi a scris pe contul său de Instagram că „toată Serbia că este cu el (Djokovic) şi că autorităţile vor lua toate măsurile necesare pentru ca răul tratament la care a fost supus cel mai bun jucător din lume să înceteze imediat”.

Rafael Nadal regretă situația lui Djokovic, dar spune că acesta știa regulile

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 6 mondial, a regretat situaţia în care se află Novak Djokovic, liderul ATP, căruia i-a fost refuzată viza de intrare în Australia, dar a adăugat că sârbul era conştient de potenţialele probleme cu care se va confrunta dacă vine la Australian Open fără a fi imunizat, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Djokovic, 34 ani, de nouă ori câştigător al primului Grand Slam al anului, nu a primit permisiunea de a intra în Australia, deşi deţinea o derogare medicală de la organizatorii australieni. El a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne pentru că nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.

”Bineînţeles, nu îmi place situaţia care s-a întâmplat. Dar în acelaşi timp el ştia condiţiile cu multe luni înainte aşa că a luat propria decizie”, a declarat Nadal, după ce l-a învins cu 6-2, 7-5 cu lituanianul Ricardas Berankis, joi, în optimile de finală ale turneului Melbourne Summer Set (ATP 250).

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: