miercuri

27 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 februarie, 2023

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit la Conferința de Securitate de la München cu secretarul de stat american, Antony Blinken, potrivit unui comunicat al președinției de la Chișinău, preluat de Agerpres.

Discuțiile dintre cei doi au vizat mai multe subiecte importante printre care și provocările de securitate, adaugă sursa.

“Suntem profund îngrijorați cu privire la unele dintre planurile pe care le-am văzut venind dinspre Rusia pentru a încerca să destabilizeze guvernul”, a spus Blinken în cursul întâlnirii, citat de Reuters.


“Am vorbit despre provocările de securitate cu care ne confruntăm noi și întreaga regiune, dar și despre eforturile depuse de către autoritățile de la Chișinău pentru consolidarea statului de drept, modernizarea economiei și asigurarea securității cetățenilor noștri”, a declarat la rândul său președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului moldovean a mulțumit Statelor Unite pentru asistența oferită. “Suntem recunoscători poporului american pentru contribuția consecventă la dezvoltarea democrației, a instituțiilor publice și pentru sprijinul pe care ni l-a oferit în aceste vremuri complicate pentru a deveni mai rezilienți economic și energetic, dar și mai performanți în domeniul securității”, a subliniat Maia Sandu, citată în comunicat.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat luni Rusia că plănuiește o lovitură de stat în țară cu ajutorul unor cetățeni instruiți militar din Belarus, Serbia și Muntenegru, care ar urma să desfășoare acțiuni violente deghizate în proteste în Republica Moldova.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: