miercuri

24 aprilie, 2024

12 mai, 2016

ceo complexul energetic olteniaDirectorul interimar al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurențiu Ciobotărică, a fost reținut miercuri seara, sub acuzația de abuz în serviciu, pentru că i-a dat 120.000 de lei unui membru al conducerii companiei pentru a-l face să demisioneze.

Laurențiu Ciobotărică a fost numit interimar, de către actualul ministru al Energiei, în decembrie, pentru a-l înlocui pe Laurențiu Ciurel, directorul general al CEO din acel moment, trims în judecată în dosarul Rovinari – Turceni.

În acest dosar mai sunt inculpați fostul premier Victor Ponta și fostul ministru al Marilor Proiecte Dan Șova, pentru fapte ce ar fi fost comise când aceștia erau avocați și au acordat consultanță juridică celor două exploatări miniere din județul Gorj.


Cei 120.000 de lei au fost acordați în ianuarie, prin hotărârea Directoratului (structura de conducere a companiei), pentru a-l convinge pe șeful Diviziei Energie, Aurel Medințu, să accepte încheierea mandatului cu acordul părților.

Suma a fost justificată prin planul conform căruia salariații companiei pot beneficia de șase salarii compensatorii dacă pleacă la cerere.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a reacționat pe Facebook, la reținerea celui pe care l-a numit în decembrie:

„Sunt deosebit de îngrijorat de situația de la Complexul Energetic Oltenia și de suspiciunile care planează asupra unora din cei care conduc societatea. Nu avem nici o ezitare în cazurile de corupție și imediat ce vom avea confirmări minime din partea organelor legale vom începe demersurile de îndepărtare din companie a acestor persoane „, a scrie ministrul.


Compania trece printr-un proces de restructurare, din cauza datoriilor ruiașe, aproximativ 2.000 de angajați urmând să fie disponibilizați până la 1 iulie.

Tot 2.000 de angajați vor fi disponibilizați în anul 2017, câte 407 de angajați în 2018 și în 2019, iar în 2020, 455 de angajați. Din acest total, 1.448 sunt pensionabili și vor beneficia de veniturile de completare la care se adaugă plățile compensatorii și indemnizațiile de șomaj.

Anul trecut, CEO a avut pierderi de 895 de milioane de lei, în creștere față de 2014, când pierderile nete s-au cifrat la 693 milioane de lei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: