luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iulie, 2013

Directorul FMI, Christine Lagarde, s-a întâlnit, luni, la Guvern, cu premierul Victor Ponta, și a îndemnat autoritățile române să continue reformele structurale și să absorbă fondurile europene.

”Directorul general al FMI a felicitat autorităţile române pentru încheierea cu succes a acordului finalizat în luna iunie 2013, precum şi pentru ieşirea României din procedura de deficit bugetar excesiv. Părţile au convenit asupra importanţei continuării reformelor structurale şi a creşterii absorbţiei fondurilor europene, ca motoare ale creşterii economice pe termen mediu şi lung”, a informat Palatul Victoria.

La întâlnirea de la Guvern, Lagarde a fost însoțită, printre alții, de Poul Thomsen, cel care a condus delegația Fondului în negocierile dure cu România în perioada 1996-1998, în timpul Guvernării Ciorbea. Thmsen este acum director adjunct al departamentului European al FMI și are în directa coordonare programele de asistență cu Grecia și Portugalia, dar supervizează și negocierile curente cu România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Din partea României, alături de premierul Ponta au venit guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Marți, Christine lagarde va fi primită de președintele Traian Băsescu, la Cotroceni, de la ora 10.00, iar începând cu ora 12.00, la Banca Națională, șefa FMI va susține conferința Eastern Europe and Romania: the Road Ahead”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: