miercuri

26 ianuarie, 2022

Direcția Generală a Vămilor a primit vizita secretarului general al Organizației Mondiale a Vămilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 noiembrie, 2016

vamaKunio Mikuriya (foto), secretar general al Organizaţiei Mondiale a Vămilor, s-a aflat în  Bucureşti vreme de 3 zile, pentru a se întâlni cu oficiali ai Ministerului de Finanțe.

Prezent în perioada 31 octombrie-2 noiembrie în România, Mikuriya a vizitat și sediul Direcției Generale a Vămilor.

La întâlnirile cu ministrul Anca Dragu, cu președintele ANAF Dragoș Doroș și cu vicepreşedinte ANAF Dorel Fronea, coordonator al Direcţiei generale a vămilor, Kunio Mikuriya a evidenţiat faptul că, inclusiv prin poziţia geografică strategică, România este un important membru al Organizaţiei Mondiale a Vămilor.


În cadrul discuțiilor, precizează un comunicat al instituției,  au fost prezentate aspecte privind extinderea cooperării transfrontaliere și au fost abordate chestiuni legate de măsurile adoptate pentru creşterea calităţii serviciului public vamal, combaterea fraudelor vamale  şi reducerea vulnerabilităţii la corupţie.

De asemenea, Mikuriya a subliniat faptul că Direcţia generală a vămilor din cadrul ANAF întreprinde demersuri pentru a deveni cel mai important partener în dezvoltarea cooperării vamale în regiune, fiind necesară păstrarea identităţii vamale în procesul de reorganizare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Totodată, au fost dezbătute aspecte legate de cooperarea transfrontalieră, îmbunătăţirea colaborării interinsituţionale pentru creşterea eficienţei în combaterea traficului ilicit cu mărfuri şi protejarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Organizaţia Mondială a Vămilor este singura organizaţie interguvernamentală
axată exclusiv pe probleme vamale. Aceasta a luat fiinţă în anul 1952 şi are 180 state membre. România a devenit membră a Organizatiei Mondiale a Vamilor în anul 1969.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr