luni

23 mai, 2022

Dimitar Kovacevski, învestit premierul Macedoniei de Nord

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 ianuarie, 2022

Cu 62 de voturi pentru și 56 împotrivă, Parlamentul Macedoniei de Nord l-a învestit  pe social-democratul Dimitar Kovacevski în funcţia de premier, scrie AFP citată de Agerpres.

Noul guvern de coaliţie este condus de Uniunea Social-Democrată (SDSM) a lui Dimitar Kovacevski, fost ministru adjunct al finanţelor în guvernul anterior.

Premierul Kovacevski îi succede lui Zoran Zaev, care a demisionat în decembrie după ce partidul său a pierdut alegerile municipale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Dimitar Kovacevski, 47 de ani, a dat asigurări că obiectivul prioritar al echipei sale va fi „o creştere economică durabilă şi mai puternică”, va aborda criza energetică a ţării şi va încerca să se apropie de Uniunea Europeană.

Pe plan intern, premierul Kovacevski va trebui să facă faţă relaţiilor complexe dintre partidele coaliţiei şi să lupte împotriva corupţiei care afectează economia ţării. În politica externă, principala provocare ar urma să fie avansarea discuţiilor pentru aderarea la Uniunea Europeană, blocată de opoziţia Bulgariei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: