duminică

22 mai, 2022

DIGI – cotată cu 1% peste prețul din IPO, în prima oră la Bursă. Noua listare ajută la obţinerea statutului de piaţă emergentă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 mai, 2017

Primele cotaţii ale acţiunilor Digi Communications la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au fost superioare cu până la 1% preţului la care a fost adjudecată oferta publică (IPO) recent încheiată, de 40 de lei / acţiune.

La mai puţin de o oră de la deschiderea Bursei, o acţiune Digi Communications (simbol bursier DIGI) se vindea cu nu mai puţin de 41,5 lei / titlu, maximul perioadei fiind de 43,6 lei / acţiune, iar preţul mediu a fost de 42,3 lei/acțiune.

Debutul  DIGI pe piaţă este marcat, pe de o parte, de presiunile de vânzare ale investitorilor de retail, care au cumpărat acţiuni în ofertă cu un discount de până la 7% faţă de preţul de adjudecare a ofertei, şi care acum vor să vândă în profit.


Acest tip de operațiuni au fost stimulate de băncile care au dat credite pe termen scurt în acest scop.

Pe de altă parte, mulţi dintre cei care au subscris în ofertă nu au obţinut volumul de acţiuni dorit, din cauza ratei mici de alocare pro-rate, și vor să mai cumpere, ca să își atingă ținta de dețineri, potrivit propriilor portofolii.

Gradul de suprasubscriere pe tranşa de retail a indicat o cerere de 27 de ori mai mare decât oferta.

Cererea mare pentru acţiunile DIGI este explicabilă pentru că oferă posibilitatea diversificări portofoliilor. Este singura companie de telecomunicații de la cota BVB.


Digi Communications este acţionarul majoritar al operatorului de telecomunicaţii RCS&RDS.

Statutul de piață emergentă

Valoarea totală a capitalizării companiilor listate pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti va depăşi 20 de miliarde de euro odată cu listarea Digi, a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB, la deschiderea sesiunii de marţi a bursei.

De asemeni, de la listarea DIGi se așteaptă o contribuție importantă creșterea lichidității (a valorii și volumului de tranzacții), care este acum sub nivelul necesar pentru promovarea pieței de la București la statutul de piață emergentă, de la cel de piață de forntieră.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Piaţa de capital din România face paşi rapizi spre un nou statut, devenind astfel mai atractivă, atât pentru companiile care vor să se listeze, cât şi pentru investitorii care vor să-şi diversifice portofoliu sau să facă primul pas spre piaţa de capital”, a mai declarat Lucian Anghel, citat de Agerpres.

Bursa de la Bucureşti a înregistrat „una dintre cele mai mari creşteri din Europa în acest an, cu randamente de peste 16% în doar patru luni”, potrivit lui Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: