Dezinvestire: În 2017 s-au vândut peste 600 de firme IT europene. Apple și Daimler - cei mai mari cumpărători - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

23 octombrie, 2021

Dezinvestire: În 2017 s-au vândut peste 600 de firme IT europene. Apple și Daimler – cei mai mari cumpărători

1 februarie, 2018

Consolidările au continuat în sectorul IT european, anul trecut, antreprenorii și acționarii a 610 firme din domeniu vânzându-și participațiile, pentru 61 de miliarde de euro.

555 din totalul exiturilor au prilejuit de fapt achiziţii totale. Cele mai multe firme vândute au fost din: Suedia, Germania, Marea Britanie şi Israel, iar cei mai mulți cumpărători au fost fonduri de investiţii sau alte companii din Statele Unite, Germania, Suedia, Marea Britanie şi Franţa, potrivit unui calculelor Tech.eu.

Apple și Daimler sunt cei mai active cumpărători cu cinci, respective patru achiziţii.


Daimler a achiziţionat prin mytaxi şi firma românească CleverTaxi.

218 tranzacții au fost exituri ale unor fonduri de investiții.

S-au înregistrat 36 de listări la bursă, prin vânzări de participații și au avut loc 16 fuziuni, potrivit sursei citate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Totuși, anul trecut a fost mai puțin rodnic din perspectiva tranzacțiilor: cu toate că numărul tranzacțiilor a scăzut cu doar 7% față de 2016, valoarea lor a fost cu aproape 48% mai mica față de cele 117 miliarde de euro, cât au costat cele peste 700 de tranzacţii din 2016.

Cele mai valoroase firme susțin tehnologia informației pentru companii din domeniul transporturilor, alimentar, fintech, jocuri şi telecom.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr