sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 august, 2017

Deputatul PNL Florica Cherecheș, vicepreședinte al Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, cere demisia ministrului Liviu Pop pentru acțiunea inițiată de acesta vineri seara, săptămâna trecută, când a demis, prin fax, 13 inspectori școlari județeni.

Scrisoarea Floricăi Cherecheș în cele ce urmează:

Pentru a netezi calea membrilor sau a simpatizanților PSD către inspectoratele școlare județene sau unități școlare, ministrul Pop a demis vineri seara târziu, după bunul obicei al PSD de a face lucruri nepermise noaptea, 13 inspectori școlari județeni, anunțându-le decizia prin ordin de ministru trimis prin fax. După doar două zile, domnul ministru vine și spune că cei interesați de a ocupa posturile vacante, să îi trimită prin fax sau email, un CV și o scrisoare de intenție.


Cu alte cuvinte, domnul ministru își permite să demită niște inspectori școlari care ocupă aceste posturi în urma unui concurs, și îi înlocuiește cu alți oameni, după bunul său plac, sau mai bine zis, după culoarea roșie a carnetului de partid. Și asta se întâmplă în plină desfășurare a sesiunii de toamnă a bacalaureatului, cu 3 săptămâni înainte de începerea anului școlar. Nu contează nici că foștii inspectori aveau un contract de management în desfășurare, nici că nu a existat vreo evaluare a performanței lor pentru care să fie pedepsiți, pur și simplu, s-a trecut peste orice, din interese de partid. Aștept totuși ca domnul ministru să ne comunice motivele acestei decimări, pentru că unii au anunțat deja că vor contesta în instanță această măsură și tot noi, cetățenii, vom deconta acest act intempestiv al domniei sale.

În mai puțin de două zile, în 22 de județe, adică în jumătate din țară, vor fi numiți, după bunul său plac,  inspectori școlari generali sau inspectori școlari generali adjuncți. Asta ne face să ne gândim la interesul PSD de a alimenta clientela politică cu bani din lucrări de renovări de unități școlare, producere de manuale și alte accesorii, dar și de a asigura mediul propice răspândirii ideologiei unui partid care nu are drept obiectiv dezvoltarea potențialului fiecărui copil pe care-l trimitem la școală, ci ne vrea dependenți de ajutoare sociale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În loc să se ocupe de problemele serioase și grave ale sistemului de învățământ, de a adapta curricula școlară și planul de școlarizare astfel încât sistemul educațional să fie corelat cu nevoile pieței muncii, ca să nu ne mai plece tinerii din țară, în loc să facă ceva pentru reducerea abandonului școlar, în loc să susțină dezvoltarea învățământului profesional pe care îl îngroapă de câte ori poate, prin activiștii din minister sau din parlament, domnul ministru s-a trezit să facă demiteri de șefi a căror vină a fost probabil, că nu au ascultat orbește de comenzile politice.

Pentru un astfel de act de sfidare, vă cer demisia, domnule ministru, cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru viitorul învățământului din țara noastră!


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: