duminică

21 aprilie, 2024

23 aprilie, 2014

Procurorii anticorupţie au cerut miercuri Procurorului General să solicite Camerei Deputaţilor avizul pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, urmărit penal pentru folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit procedurii, DNA înaintează solicitarea Procurorului General, împreună cu referatul, iar acesta trimite dosarul Ministerului Justiţiei, instituţie care va cere Camerei ridicarea imunităţii deputatului.

Conform unui comunicat al instituţiei, în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale se menţionează că există probe care susţin următoarea stare de fapt:


„În anul 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale (denunțător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetăţenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012.

Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea omului de afaceri.

Detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Popescu Florin Aurelian cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una din firmele omului de afaceri denunţător, la cererea acestuia din urmă.”

Deputatul Florin Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, s-a prezentat miercuri dimineaţa la DNA, el declarând că a fost chemat de procurori pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile într-un dosar de corupţie.


Florin Popescu a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform Mediafax, că a fost citat telefonic de procurorii anticorupţie şi că urmează să afle despre ce este vorba.

„Sunt la dispoziţia justiţiei şi dacă am greşit, să plătesc. Voi da o decalaraţie când ies”, a spus deputatul Florin Popescu.

Întrebat dacă dosarul în care este vizat are legătură cu presupuse fapte de corupţie privind modul de organizare a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012, Popescu a arătat că s-a implicat în acea campanie, deşi era suspendat din funcţia deţinută atunci în PDL.

Întrebat dacă în legătură cu acea campanie a cerut bani unor oameni de afaceri, Florin Popescu a spus că nu a solicitat niciun ban.

Întrebat care au fost gradul său de implicare în campania electorală din 2012 şi care au fost acţiunile sale directe, deputatul Popescu a răspuns: “În campania din 2012, de la parlamentare, eu nici nu eram preşedintele partidului. Fusesem suspendat de către domnul Blaga, deci nu eram preşedinte de partid şi eu niciodată nu am fost trezorierul partidului, nici la nivelul judeţului Dâmboviţa, nici la nivel naţional. Am făcut campanie, cum să nu fac. Am mers din poartă în poartă, am prezentat oferta electorală şi am spus că, dacă consideră oamenii că mi-am făcut datoria faţă de Târgovişte şi de judeţul Dâmboviţa, să mă voteze”.

Întrebat dacă se află pentru prima dată la DNA, Florin Popescu a spus că a mai avut o reclamaţie făcută de “nişte adversari de acolo, din judeţul Dâmboviţa, pe o temă mai veche, cu un stilou …”.

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012. În decembrie 2012, Florin Popescu a obţinut un mandat de deputat în Dâmboviţa. La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: