vineri

12 iulie, 2024

8 aprilie, 2021

Compania Tesla critică procesul de aprobare îndelungat al Germaniei pentru fabrica de automobile pe care o construiește lângă Berlin, trasmițând într-o scrisoare adresată unei instanțe regionale, potrivit Bloomberg, că țara ar trebui să reducă birocrația pentru a accelera proiectele care ajută la combaterea schimbărilor climatice.

Este „deosebit de iritant” faptul că nu există încă un calendar clar pentru aprobarea finală a fabricii la 16 luni după ce Tesla a depus cererea de autorizare, anunță compania care aproape a terminat de construit instalația și își propune să înceapă producția în iulie.


Tesla a „aflat în mod direct că obstacolele din procedurile de aprobare ale Germaniei încetinesc transformarea industrială necesară, un lucru care descurajează investițiile necesare în proiecte și infrastructură de energie curată și face practic imposibilă realizarea de către Germania a obiectivelor sale climatice”, afirmă compania într-o scrisoare adresată unui tribunal regional din Berlin.

Fabrica Tesla din micul oraș Gruenheide de lângă Berlin este esențială pentru planurile de extindere în Europa ale producătorului auto american, compania lui Elon Musk fiind în concurență directă cu Volkswagen AG, Daimler AG și BMW AG, care își extind accelerat gama de automobile electrice.

Tesla, scrie Bloomberg, caracterizează procesul de aprobare al Germaniei drept „învechit” și recomandă modificarea acestuia pentru a acorda prioritate proiectelor care ajută la combaterea schimbărilor climatice.

Fabrica din Gruenheide ar urma să producă 500.000 de mașini electrice pe an, iar cantitatea de emisii evitate anual ar fi de aproximativ 15 milioane de tone, potrivit companiei.


Tesla a avansat cu construcția fabricii pe propriul risc după ce a obținut doar câteva autorizații preliminare. Compania a depășit și majoritatea obstacolelor legale ridicate în urma mai multor contestații formulate de grupurilor ecologiste, care au susținut că proiectul folosește prea multă apă și amenință ecosistemul local.

De precizat: Tesla a ales să construiască noua fabrică într-o pădure, care a fost parțial defrișată, acțiune care a generat proteste ample ale rezidenților din zonă.

Potrivit Bloomberg, scrisoarea Tesla, datată 7 aprilie, este răspunsul furnizat de companie unei instanțe locale care judecă un proces deschis de un grup de ecologiști care solicită blocarea proiectului și acțiuni pentru protejarea mediului.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: