marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iulie, 2020

Fostul primar Neculai Onțanu și actualul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu vor fi candidații PSD la primăriile sectoarelor 2 și 3 ale Bucureștiului, a anunțat joi liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Neculai Onțanu este fost primar al sectorului 2, fost membru UNPR, fondator al partidului ADER (Ader la Democrație Educație și Reconstrucție). Onțanu își anunțase deja candidatura la Primărie, susținut de ADER și noul partid al lui Dan Voiculescu, PPUSL.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei în funcție, va candida la sectorul 3, sector considerat de necâștigat de PSD și PNL. Candidatura lui Bădulescu la sectorul 3 are mai mult scopul de a lovi cât mai puternic în actualul primar Robert Negoiță, care a anunțat recent că nu va mai candida din partea PSD pentru un nou mandat, ci sprijinit de Pro România, partidul lui Victor Ponta.


Decizia legată de candidaturile la sectoarele 2 și 3 a fost luată în Comitetul Executiv al PSD. Marcel Ciolacu nu a făcut nicio precizare legată de candidații la celelalte 4 sectoare ale Capitalei, însă candidați la alegerile din 27 septembrie vor fi actualii primari: Daniel Tudorache (sectorul 1), Daniel Băluță (sectorul 4), Daniel Florea (sectorul 5) și Gabriel Mutu (sectorul 6).

Tot în baza deciziei CEx de joi, Vasile Dîncu a preluat președinția interimară a Consiliului Național al PSD, propunerea fiind formal înaintată de președintele interimar Marcel Ciolacu.

”Este un om de stânga, respectat, a fost vicepremier, ministru. Este un motor de restructurare a partidului”, l-a prezentat Marcel Ciolacu pe noul președinte interimar al Consiliului Național.

Actualul președinte al Consiliului Național, senatorul Ionuț Vulpescu, a ”recompensat” cu funcția de președinte al Institutului Social Democrat.


CEx PSD a mai decis dizolvarea Biroului Permanent al organizației județene Ilfov, lider intemar fiind instalat Viorel Iordache. Acesta este director în Primăria Voluntari, un apropiat al cuplului Pandele-Firea.

Decizia referitoare la organizația județeană a fost provocată de o serie de dezvăluiri Rise Project cu privire la implicarea clanurilor interlope în viața organizației de partid.

PSD a stabilit, de principiu, și data Congresului Extraordinar. Acesta ar urma să fie organizat pe 22 august, iar congresul s-ar putea desfășura online.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: