sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 septembrie, 2020

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) ar fi autorizat Uniunea Europeană să impună tarife asupra unor importuri de 4 miliarde de dolari din SUA, drept răspuns la ajutoarele de stat incorecte acordate de administrația de la Casa Albă producătorului de avioane Boeing, potrivit unor surse citate de Euractiv.

decizie similară, dar în sens invers, a fost luată în urmă cu un an, când Statelor Unite li s-a acordat dreptul de a impune tarife asupra unor importuri de 7,5 miliarde de dolari din UE, drept compensație pentru subvențiile incorecte acordat pentru Airbus, competitorului european al Boeing.

Cele două părți sunt implicate într-un conflict vechi de 16 ani pe tema subvențiilor din industria aviatică. Cazurile Airbus și Boeing reprezintă cele mai însemnate dispute comerciale gestionate de OMC.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Surse de ambele părți ale Atlanticului au precizat că noile tarife nu vor fi impuse înainte de alegerile prezidențiale din SUA, din 3 noiembrie, deoarece Bruxelles dorește să evite o inflamare a campaniei electorale.

”Toată lumea a așteptat această decizie. Deschide calea unor negocieri”, a comentat William Reinsch, fost oficial al Departamentului de Comerț din SUA și expert în comerț la Consiliul pentru Studii Strategice și Internaționale.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: