sâmbătă

25 mai, 2024

21 noiembrie, 2018

Întrunit pentru a doua oară în acestă săptămână, CEx PSD a decis miercuri, în unanimitate, să o propună pe Lia Olguța Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici, trezorier PSD, la Ministerul Transporturilor.

Decizia apare la o zi după ce președintele Iohannis a refuzat numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor li a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Premierul Dăncilă și-a manifestat încrederea că președintele va accepta rapid aceste două nominalizări, insistând pe importanța iminentei preluări a Președinției Consiliului UE.


decizie CCR din 2008 a obligat PSD să facă noi nominalizări, ”mutarea” Olguței Vasilescu de la Transporturi la Dezvoltare fiind una pe care, în mod normal, președinte trebuie să o accepte.

Președintele  mai trebuie să aprobe și solicitările de revocare din funcție a miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova, ”trecute cu vederea” de președinte marți, când a anunțat decizia sa legată de remanierea guvernului PSD.

(Citiți și: Klaus Iohannis ”a remaniat-o” pe Olguța Vasilescu și refuză numirea lui Ilan Laufer la Dezvoltare. Cum poate forța PSD mâna președintelui)

Președintele PSD și-a manifestat miercuri nemulțumirea față de atitudinile lui Paul Stănescu și a lui Lucian Șova, care au refuzat să se ”sacrifice” pentru partid și să își dea demisia din funcțiile guvernamentale imediat ce președintele a anunțat că nu acceptă revocarea lor.

În consecință, Liviu Dragnea a anunțat că așteaptă ”demisiile de onoare” din partid a celor doi.

Mircea Drăghici, omul care trebuie să facă și șosele pentru Mercedesurile cumpărate cu banii PSD


Mircea Drăghici (foto) se află în centrul unui scandal legat de modul în care gestionează fondurile partidului după ce Newsweek a dezvăluit că peste 1,8 milioane de lei şi trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea şi Georgiana Drăghici din banii publici primiţi de către PSD drept subvenţie.

Cele trei maşini – cumpărate cu banii jos de către PSD – valorează în jur de 188.000 euro, însă nu sunt folosite în folosul partidului, ci al deputatului Mircea Drăghici şi al soţiei acestuia, Georgiana Drăghici.

După dezvăluirile Newsweek, Autoritatea Electorală Permanentă a sosit la sediul central al partidului pentru un control „de rutină” , a declarat noul secretar general Codrin Ștefănescu.

Trezorierul Mircea Drăghici a scris pe Facebook despre controlul AEP, spunând că inspectorii au fost primiți ”cu brațele deschise”. El mai susține că verificările erau programate de câteva luni și vizează anul 2017.

Mircea Drăghici este absolvent al Colegiului Național de Apărare. El a fost trimis în judecată, alături de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu și 38 de primari, pentru fapte de corupție, fiind achitat în prima instanță, în 2018.

În 1989 a terminat Facultatea de subingineri, secția Automobile, din cadrul Institutului Politehnic București. Ulterior a terminat și Facultatea de Inginerie, secția Autovehicule Rutiere.

Este membru fondator al Federației Române de Automobilism Sportiv și pilot de raliuri. În CV a menționat că este expert în prepararea şi pregătirea motoarelor şi autovehiculelor de competiţie.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: