vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2022

Grupul celor nai bogate șapte națiuni (G7) și Australia au convenit să aplice principiul unui preț fix al petrolului din Rusia, plafonul urmând să fie decis până la sfârșitul acestei luni. Potrivit Reuters, G7 a renunțat la ideea unei rate flotante a prețului.

Țările G7 au purtat negocieri intense în ultimele săptămâni cu privire la planul fără precedent de a stabili un plafon de preț pentru transporturile de petrol pe mare, care este programat să intre în vigoare pe 5 decembrie.

Decizia pune în aplicare sancțiunile UE și SUA menite să limiteze Moscovei capacitatea de a-și finanța invazia Ucrainei.


„Coaliția a convenit că plafonul de preț va fi un preț fix, care va fi revizuit periodic”, a spus joi o sursă a coaliției, care nu a fost autorizată să vorbească public. „Acest lucru va crește stabilitatea pieței și va simplifica conformitatea participanților pe piață.”

Prețul în sine nu a fost stabilit, dar va fi decis în săptămânile următoare.

Statele membre ale G7 sunt Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Statele Unite ale Americii.

Principiul plafonării prețului petrolului rusesc a fost decis de G7 în iunie, anul acesta. Ideea G7 este de a lega serviciile financiare, asigurările și transportul de petrol de un plafon de preț așa încât orice exportator să fie nevoit să se încadreze în această limită dacă dorește să achiziționeze produse energetice ruse.


Rusia a amenințat că nu va mai vinde petrol statelor care aprobă un plafon al prețului de achiziție.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: