miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iunie, 2019

Darius Vâlcov a demisionat, luni, din funcţia de consilier al premierului pe probleme economice, în urma unei discuţii cu premierul Viorica Dăncilă, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Premierul Dăncilă nu rămâne însă fără consilier economic – noul sfătuitor este Remus Borza, dat afară din ALDE după alegerile europarlamentare și proaspăt înscris în PSD. În februarie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Remus Borza la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Darius Vâlcov este “arhitectul” planului de guvernare al PSD, bazat pe stimularea consumului prin creşterea veniturilor, dar şi al OUG 114, act normativ care a aruncat în aer mediul de afaceri la sfârşitul anului trecut.


Demisia vine după ce, joi, deputatul Remus Borza a fost numit consilier onorific al premierului pe probleme economice, reformă și fiscalitate, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Tot joi a apărut în Monitorul Oficial și decizia de eliberare din funcție a Ancăi Alexandrescu, consilier onorific al premierului și apropiată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, cu executare.

Darius Vâlcov a fost condamnat în februarie 2008, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la opt ani de închisoare, cu executare. Decizia nu este definitivă. Vâlcov a fost găsit vinovat de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

Potrivit procurorilor, Vâlcov ar fi primit de la omul de afaceri Theodor Berna suma de 5,7 milioane de lei, respectiv 20% din valoarea lucrărilor obținute de acesta în urma intervențiilor făcute de Vâlcov, pe atunci primar al municipiului Slatina, pe lângă factorii de decizie din cadrul autorității contractante (Compania de Apă Olt).


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: