luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 mai, 2013

Fosta directoare a Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, a fost aleasă marți în funcția de director general/administrator executiv al SN Nuclearelectrica SA, prin votul în unanimitate al Consiliului de Administrație al companiei de stat.

Potrivit unui comunicat al companiei, mandatul lui Lulache urmează să intre în vigoare din data de 15 mai 2013.

De asemenea, CA-ul l-a confimat pe Ionel Bucur în funcţia de director al centralei nuclearoelectrice CNE Cernavoda, devenind, astfel, cel de-al doilea administrator executiv al SN Nuclearelectrica SA.


În 25 aprilie, noul CA al Nuclearelectrica fusese ales de Adunarea Generală a Acționarilor, în urma unui proces de recrutare iniţiat de Ministerul Economiei, prin OPSPI.

Daniela Lulache a condus Fondul Proprietatea înainte ca în septembrie 2009 administrarea FP să fie preluată de compania internațională Franklin Templeton.

Actualul administrator al FP a criticat recent nominalizarea lui Lulache la Nuclearelectrica.

În 8 mai, Fondul Proprietatea, acționar minoritar la Nuclearelectrica, a denunțat numirile de consilii de administrație la companiile de stat Transgaz, Nuclearelectrica şi Romgaz, aprobate de Ministerul Economiei în ultima perioadă, ca fiind efectuate pe criterii politice, cu încălcarea standardelor de guvernanță corporativă.


Potrivit unui comunicat al FP, noile Consilii de Administraţie ale acestor companii, aprobate de Ministerul Economiei, în calitate de acţionar majoritar, nu includ niciun candidat recomandat de Fondul Proprietatea, în calitate de acţionar minoritar.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În schimb, noile CA-uri ale companiilor energetice continuă să includă cu preponderenţă angajaţi ai statului şi persoane apropiate spectrului politic, susține FP.

”Credem cu tărie că aceste schimbări pot pune în pericol succesul ofertelor publice iniţiale ale Nuclearelectrica şi Romgaz, programate pentru acest an şi pot afecta semnificativ interesul potenţialilor investitori pentru aceste plasamente. De asemenea, acestea vor afecta credibilitatea întregului program de numire de manageri profesionişti în companiile de stat”, reclamă Fondul Proprietatea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: