joi

25 aprilie, 2024

17 iulie, 2019

Secretariatul tehnic al Consiliului Fiscal anunță că instituția are o nouă conducere, aleasă în cadrul unei ședințe organizate marți.

”În urma votului secret al membrilor exprimat în baza art. 56 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010 a fost ales drept Președinte al Consiliului Fiscal dl. acad. Daniel Dăianu, iar pentru funcția de vicepreședinte a fost ales dl. Bogdan-Octavian Cozmâncă”, transmite comunicatul Consiliului Fiscal.

Pe data de 3 iulie, Plenul Parlamentului reunit i-a validat și pe cei cinci noi membri ai Consiliului Fiscal: Daniel Dăianu, George Georgescu, Bogdan-Octavian Cozmâncă, Georgiana Camelia Crețan și Sebastian Bogdan Căpraru.


Daniel Dăianu, fost membru al Consiliului de Administrație al BNR, este economist, membru al Academiei Române. A fost ministru al Finanțelor între 1997 și 1998, iar la alegerile europarlamentare din 2007 a fost ales eurodeputat din partea PNL. Este membru al American Economic Association, în Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR), în High Level Group on Own Resources al UE și al centrului internațional de cercetări CASE din Polonia.

Bogdan-Octavian Cozmâncă este fiul mai celebrului Octav Cozmâncă, fost ministru al administraţiei publice în vremea guvernului Adrian Năstase. Bogdan Cozmâncă a fost economist în BNR în Departamentul de Modelare şi Prognoze Macroeconomice.

Sub mandatul fostului președinte Ionuț Dumitru, Consiliul Fiscal a exprimat critici repetate la adresa politicilor macro-economice promovate de guvernele în funcție după 2014.

Consiliul Fiscal a fost creat în iunie 2010, mandatul membrilor săi fiind de 9 ani și nu poate fi prelungit.


Consiliul fiscal este o instituţie independentă, care evaluează proiecţiile macroeconomice avute în vedere la fundamentarea prognozei de venituri a bugetului general consolidat, estimează impactul pachetelor de măsuri de natură a influenţa soldul bugetar, analizează execuţia bugetară şi măsura în care aceasta corespunde ţintelor propuse, monitorizează respectarea regulilor fiscale, emite recomandări privind politica fiscală curentă şi viitoare.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: