joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 mai, 2011

Claus Hjort Frederiksen, ministrul de finanţe al Danemarcei a anunţat că ţara sa va relua controalele la frontiera cu Germania şi la punctele de pe Podul Oresud, care o leagă de Suedia.

Măsura va intra în vigoare în câteva săptămâni şi ea este rezultatul unui cord la care a ajuns guvernul cu Partidul Poporului Danez, o formaţiune de extremă dreapta.  „În ultimii ani, am asistat la creşterea criminalităţii transfrontaliere, iar măsurile de acum au rolul contracarării acestei probleme. Vom construi noi instalaţii la frontiera germano-daneză, cu noi echipamente electronice şi de identificare a numerelor de înmatriculare” – a declarat ministrul danez.

Decizia Danermarcei vine într-un moment în care Comisia Europeană urmează să propună  noi modalităţi de reintroducere temporară a controalelor la frontierele naţionale în zona  Schengen.


„In stadiul actual al dreptului comunitar, doar o reintroducerea temporara a controalelor la frontierele interne este posibil. Aceste masuri trebuie sa indeplineasca, de asemenea, conditiile stricte prevazute de legislatia europeana si trebuie verificate de catre Comisia Europeana” a dexclarat, la rândul său, ministru rancez al Afacerilor Europene, Laurent Wauquiez, referitor la decizia Danemarcei.

Problema reluarii controlului la frontiere în interiorul zonei Schengen a fost ridicată prima oară în urmă cu câteva săptămâni de Franţa şi Italia, ţări aflate în calea valului de imigraţie provocata de revoltele din ţările Africii de Nord, mai ales de războiul din Libia.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: