luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 mai, 2014

Ministrul Dan Şova a declarat sâmbătă că 1,2 miliarde de euro din fonduri europene au rămas necheltuite la transporturi, în perioada 2007 – 2013, sumă care speră să fie absorbită integral până la sfârşitul anului 2015.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, i-a acuzat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Turda, pe foştii miniştri ai guvernărilor de dreapta Ludovic Orban, Radu Berceanu şi Anca Boagiu că nu au cheltuit 1,2 miliarde de euro din fonduri europene în perioada 2007 – 2013.

„Din execiţiul financiar 2007 – 2013 ne-au mai rămas 1,2 miliarde de euro, bani necheltuiţi de d-nul Orban, de d-nul Berceanu, de d-na Boagiu, sunt bani pierduţi. Noi încercăm acum, printr-o facilitate obţinută de premierul Ponta prin negocieri cu CE, să aducem în aceşti doi ani, 2014 – 2015, de la groapă, nişte bani pierduţi de guvernele de dreapta în perioada 2007 – 2013. Cu puţin noroc vom face o absorbţie integrală a acestei sume până la sfârşitul anului 2015, vom recupera foarte mult”, a spus Dan Şova, citat de MEDIAFAX.


Potrivit acestuia, din cei 1,2 miliarde de euro vor putea fi finanţate, printre altele, lucrările la Autostrada Turda – Sebeş şi la tronsonul Câmpia Turzii – Târgu Mureş din Autostrada Transilvania.

Derogare de la FMI pentru CFR Marfă

Ministrul a mai anunţat că va cere delegaţiei FMI să accepte concedierea unui număr de salariaţi CFR Marfă mai mic decât cel convenit (2.500 de angajaţi), întrucât încasările şi cifra de afaceri a companiei au crescut.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Există o discuţie privind concedierea a 2.500 de angajaţi de la CFR Marfă, a fost o cerinţă a FMI. Între timp, au intervenit o serie de schimbări în structura CFR Marfă, le-au crescut încasările şi cifra de afaceri şi se află în faţa a trei licitaţii importante. Ideea este că ar fi posibil să intrăm într-un program prin care să concediem doar 1.400 de angajaţi din 2.500, am salva 1.100 de oameni de la concediere dacă vor fi câştigate oricare dintre contractele de licitaţie. Vom merge în iunie în faţa FMI, vom prezenta noile cifre şi vom încerca să obţinem o derogare de la concedierea a 2.500 de oameni, răspunsul sigur va fi după ce vom negocia cu FMI”, a declarat ministrul Transporturilor, citat de MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, la discuţiile de la începutul lunii iunie cu FMI, a cerut să fie prezenţi şi reprezentanţi ai sindicatelor, pentru a fi o transparenţă totală.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: