luni

4 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 martie, 2022

Vladimir Putin a demis mai mulți generali de armată și este „înfuriat” pe FSB din cauză că informațiile proaste și strategia slabă au pus trupele rusești în situația de a suferi înfrângeri jenante în primele zile ale războiului din Ucraina, transmite Daily Mail.

Oleksi Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, a declarat joi că „aproximativ opt” comandanți ruși au fost concediați de la începutul conflictului, iar Moscova se străduiește să-și schimbe strategia după ce tentativa sa de război-fulger a eșuat.

Vladimir Putin, mai scrie publicația britanică, ar fi nervos pe comandanții serviciului de securitate FSB – pe care l-a condus în trecut- pentru că i-au înmânat informații care sugerau că Ucraina este slabă și că ar ceda cu ușurință dacă ar fi atacată.


Faptul că Moscova nu a anticipat reziestanța ucraineană este confirmat de decizia inițială de a ataca Ucraina cu forțe ușoare susținute de lovituri aeriene.

Cifre confirmate oficial de Rusia sunt imposibil de găsit, dar Ucraina susține că armata rusă a pierdut până la 12.000 de oameni într-o perioadă de două săptămâni. Informațiile europene vorbesc de 6.000 – 9.000 de militari ruși uciși în confruntare, SUA confirmă pierderi de până la 3.000 de militari ruși. Oricare ar fi cifra corectă, este cu siguranță cu mult mai mare decât anticipa Vladimir Putin când a lansat atacul.

„Avem o înțelegere clară a planurilor pe care le are inamicul acum. L-au schimbat puțin de la începutul războiului, pe care doreau să-l câștige în 2-3 zile și să mărșăluiască în Kiev. Nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla niciodată”, a declarat Oleksi Danilov la televiziunea de stat ucraineană.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: