miercuri

10 iulie, 2024

23 iunie, 2023

Marca tradițională Dacia își va îmbogăți paleta modelelor, dar își lasă mai mult timp pentru electrificarea întregii game de autovehicule. „Vrem să rămânem printre ultimii care oferă (autovehicule ce funcționează pe bază de – n.red.) diesel și benzină”, a declarat Denis Le Vot, CEO-ul Dacia, citat de Süddeutsche Zeitung, publicație preluată de Rador.

La uzina Dacia de la Mioveni sunt produse doar mașini cu motoare pe combustie. Singurul model electric, Dacia Spring, este fabricat în China.

La sfârșitul anului va apărea noul Duster, cu un motor hibrid, nu exclusiv electric.


Această schimbare a fost anunțată abia pentru viitoarea generație de Sandero, acre va fi produsă începând cu 2027 – 2028, a explicat Denis Le Vot.

Dacia nu dorește să participe la competiția electrificării în acre s-au angrenat celelalte mărci: „Toată lumea vrea să ajungă la 500 de kilometri și 30 de minute, dar cere în schimb 40.000 euro sau chiar mai mult. Dacia nu va participa la așa ceva. Noi dorim să avem mașinile nu cele mai bune, ci cele mai ieftine”, a declarat Denis Le Vot.

Anterior, acesta a explicat că marca românească va ajunge la prețuri mici prin metode precum o durată mai mare de încărcare a bateriei. ”Este o alegere cu patru roți, iar dacă încărcarea peste noapte cu viteză mai mică de încărcare înseamnă că poți economisi 2.000 de euro, atunci clienții noștri, mulți oameni, vor dori să facă acest lucru”, a spus Denis Le Vot.

Automotive este unul dintre cele mai importante sectoare industriale din România. Întreaga industrie auto din UE este sub o mare presiune după ce atât Uniunea Europeană, cât și mai multe state membre au decis accelerarea tranziției spre automobilul electric pentru a scădea poluarea cu noxe.


****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: