joi

25 aprilie, 2024

28 octombrie, 2019

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni, definitiv, acuzațiile aduse de Inspecția Judiciară procurorilor militari Gheorghe Cosneanu și Codruț Mihalache. IJ a declanșat cercetarea disciplinară a celor doi, considerând că aceștia au încălcat procedurile interne în timpul anchetei privind reprimarea manifestației din 10 august 2018.

Instanța supremă a respins ca nefondat recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii din aprilie a Secției pentru procurori în materie disciplinară din Consiliul Superior al Magistraturii.

Inspecţia Judiciară a început, în octombrie 2018, verificările împotriva procurorilor militari Gheorghe Cosneanu, Codruţ Mihalache şi Bogdan Pîrlog, pentru încălcarea dispoziţiilor privind repartizarea aleatorie a dosarului din 10 august.


Procurorii militari au fost acuzați că ar fi încălcat ordinele şi procedurile interne privind ancheta în cazul reprimării violente de către jandarmi a protestului din 10 august 2018. Lor li s-a imputat că au instrumentat cauza înainte ca dosarul să fie preluat de către Secţia militară din cadrul Parchetului General. După mutarea dosarului la Parchetul General, aceştia s-ar fi ocupat în continuare de caz.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: