sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 octombrie, 2019

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni, definitiv, acuzațiile aduse de Inspecția Judiciară procurorilor militari Gheorghe Cosneanu și Codruț Mihalache. IJ a declanșat cercetarea disciplinară a celor doi, considerând că aceștia au încălcat procedurile interne în timpul anchetei privind reprimarea manifestației din 10 august 2018.

Instanța supremă a respins ca nefondat recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii din aprilie a Secției pentru procurori în materie disciplinară din Consiliul Superior al Magistraturii.

Inspecţia Judiciară a început, în octombrie 2018, verificările împotriva procurorilor militari Gheorghe Cosneanu, Codruţ Mihalache şi Bogdan Pîrlog, pentru încălcarea dispoziţiilor privind repartizarea aleatorie a dosarului din 10 august.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Procurorii militari au fost acuzați că ar fi încălcat ordinele şi procedurile interne privind ancheta în cazul reprimării violente de către jandarmi a protestului din 10 august 2018. Lor li s-a imputat că au instrumentat cauza înainte ca dosarul să fie preluat de către Secţia militară din cadrul Parchetului General. După mutarea dosarului la Parchetul General, aceştia s-ar fi ocupat în continuare de caz.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: