Studenții și medicii până în 35 de ani pot participa, până pe 29 mai, la cursuri de antreprenoriat, business și etică , în cadrul unei campanii organizate de Consiliul Investitorilor Străini (CIS) și susținută de Ministerul Sănătății.
Campania ”De profesie: Medic în România” a fost demarată la 8 mai și se desfășoară la Institutul de Sănătate Publică.
În cadrul cursurilor, 12 experți în comunicare, etică, business și antreprenoriat le vor împărtăși studenților și tinerilor medici cunoştinte care le vor completa abilitățile teoretice și practice dobândite în facultate.
Astfel. ei pot deprinde tehnici moderne de comunicare cu pacienții atât directă, cât și în mediul online, dar și noțiuni aplicate de etică, management și antreprenoriat, cursurile fiind gratuite.
Printre lectorii prezenți la cursurile MedClass se numără: Jacopo Murzi, Administrator al companiei Johnson & Johnson România și Managing Director al Janssen; Laura Munteanu, Director Medical al echipei de management a GSK România; Melania Medeleanu, jurnalist și realizator TV; Fady Chreih, Director general al reţelei de clinici Regina Maria; Mihnea Samoilă, Health Manager în cadrul OMV Petrom; Oana Cociașu, Managing Partner al Lowe MedicOne; Emilian Mihailov, Directorul Centrului de cercetare în etică aplicată al Universității București; Codru Vrabie, consultant și facilitator în domeniul bunei guvernări și reformei administrației publice; Adina Geană, director în cadrul Școlii Naționale de Sănătate Publică; Bogdan Ivănescu, președintele Stem Sure; Bogdan Doroftei, consultant în medicină reproductivă și Mia Ifrosa, voluntar al Crucii Roșii.
Campania a fost lansată în aprilie 2013 și a fost susținută încă de la început de GSK România, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Ministerul Educaţiei și Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.
Inițiativa își propune să contribuie la soluționarea uneia dintre cele mai stringente probleme ale sistemului de sănătate din România – exodul personalului medical din țară – care afectează starea de sănătate a românilor pe termen lung și are consecințe severe asupra economiei naționale.