joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 noiembrie, 2019

Moneda naţională a pierdut nesemnificativ faţă de euro, luni, cursul mediu calculat de bănca centrală coborând la 4,7722 lei și stabilind un palier de regrupare pe o tendință de depreciere  solidă.

Piața  stă în expectativă în așteptarea datelor rectificării bugetare, care ar urma să arate dimensiune reală a problemelor bugetare şi deficitul estimat de noul guvern la sfârşitul anului.


Cursul s-a stabilizat temporar după ce seria de maxime istorice de săptămâna trecută a culminat cu cel de 4,7808 lei / euro de euro.

Evoluţia pieţei respectă indiciile Băncii Naţionale a României, care a semnalat că puterea leului nu poate fi susţinută de dezechilibrele  externe, dar și că febrilitatea deprecierii de săptămâna trecută nu este de durată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Politica BNR este aceea de a permite deprecierea graduală a leului, pentru a detensiona presiunile induse de deficitele comercial și de cont curent fără a produce șocuri  suplimentare în economie.


Pe de altă parte, din perspectiva diferențialului de inflație al României față de Zona Euro, evoluția cursului a intrat, săptămâna trecută, pe o traiectorie mai potrivită, de vreme ce nivelul inflației în Zona Euro s-a redus de peste trei ori în ultimele 12 luni, iar în România abia cu un sfert.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: