joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 iulie, 2012

Energia electrică livrată tuturor consumatorilor scumpește cu 5% de la 1 iulie, a decis Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Prin valorile aprobate, ANRE apreciază că se asigură o minimă protecţie consumatorilor care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate în anul 2012 şi, în acelaşi timp, s-a avut în vedere ca modificările preţurilor şi tarifelor la energia electrică să genereze un impact redus la nivelul economiei naţionale, a informat instituția, într-un comunicat de presă.

Potrivit ANRE, modificările preţurilor şi tarifelor reglementate sunt, în principal, motivate de necesitatea de corelare a costurilor cu producerea, transportul şi distribuţia energiei electrice cu rata inflaţiei care, cumulată pe anii 2010 şi 2011, a depăşit 13%.


Tarifele reglementate la consumatorii finali rămăseseră nemodificate de la 1 ianuarie 2010.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

ANRE precizează că a luat în calcul respectarea prevederilor din Acordul preventiv dintre Romania şi Fondul Monetar Internaţional, recent aprobat de board-ul FMI, privind creşterea tarifelor reglementate pentru consumatorii non-casnici şi cei casnici începând cu data de 1 iulie.

De asemenea, ANRE a ținut cont de costurile cauzate de anumite prevederi care impun statelor membre ale Uniunii Europene să ia măsurile potrivite de protejare a consumatori lor de energie electrică, prin impunerea unor cerinţe privind informarea acestora, susţinerea cantităţilor de energie electrică prognozate a fi produse din surse regenerabile în anul 2012 (circa 2,5 TWh).


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: