vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 ianuarie, 2012

Taxa auto va fi amânată cu un an, a anunţat ministrul Mediului, Laslo Borbely, luni dimineaţă, la Realitatea Tv. Decizia a fost propusă în şedinţa coaliţiei de guvernare, care a avut loc înainte ca Puterea să mergă în şedinţa extraordinară a Parlamentului.

„Taxa de primă vânzare” se referă la maşinile înmatriculate înainte de 01 ianuarie 2007, iar aplicarea Legii care o stipulează se va face de la 01 ianuarie 2013. Ministrul a motivat decizia amânării prin aceea că proprietarii unor astfel de autovehicule nu au avut la dispoziţie suficient timp pentru a înţelege prevederile legii şi pentru a-şi vinde maşinile.

La rândul său, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a cerut, în şedinţa coaliţiei, ca guvernul să acorde amnistie fiscală pentru funcţionarii publici care trebuie să înapoieze sporurile trecute în contractele colective de muncă potrivit unei decizii a Curţii de Conturi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Hunor a cerut anularea hotărârii Curţii de Conturi, întrucât, susţine preşedintele UDMR, aceste sporuri au fost obţinute conform legii. Potrivit unor surse citate de Agerpres, circa 300.000 de funcţionari publici se află în situaţia de-a înapoia sporurile primite.

Fără alegeri anticipate. Liderii coaliţiei de guvernământ au hotărât în şedinţa de luni dmineaţă să nu accepte organizarea de alageri anticipate, aşa cum a anunţat Opoziţia că va cere în şedinţa extraordinară a parlamentului. Motivul invocat de coaliţie este că organizarea anticipatelor nu se poate face, procedural, mai devreme de luna septembrie a acestui an, adică cu circa două luni înainte de alegerile la termen.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: