vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 ianuarie, 2021

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au decis marți, în unanimitate, sesizarea Inspecției Judiciare pentru cercetări prealabile privind posibile abateri disciplinare săvârșite de Adina Florea, de la Secția specială, în legătură cu anchetele ce-i vizează pe Laura Codruța Kovesi și procurorul DNA Alfred Savu.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare (…) în vederea efectuării verificărilor prealabile cu privire la eventuala săvârşire a abaterii disciplinare prevăzută de art.99 lit.t din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu modificările şi completările ulterioare, faţă de doamna procuror Florea Adina”, este decizia luată în ședința de marți a Secției pentru procurori a CSM.

Decizia a fost solicitată de vicepreședintele CSM, Cristian Ban, care a invocat motivarea deciziilor definitive ale instanței supreme, care a respins măsurile de control judiciar dispuse de Adina Florea în cazul fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi și al fostului procuror DNA Alfred Savu.


Dosarul în care este acuzată Laura Codruța Kovesi a fost unul dintre primele cazuri declanșate de Secția specială după înființare, în 2018. Adina Florea, procurorul de caz, a instituit împotriva fostei șefe DNA interdicția părăsirii țării exact în perioada în care Laura Kovesi trebuia să se prezinte la Bruxelles, pentru interviurile din procedura de numire a procurorului european.

Instanța supremă a înlătural controlul judiciar impus de Adina Florea și a criticat dur activitatea acesteia în dosar.

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a cerut ICCJ, săptămâna trecută, ca Secția Specială să-i soluționeze mai repede dosarul, în care este cercetată pentru repatrierea omului de afaceri Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare în celebrul dosar FNI.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: