7 mai, 2013

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, marți, că ia în calcul posibilitatea să se aiutosuspende din PDL, fiind nemulțumit, printre altele, că fostului Mihai Răzvan Ungureanu nu i se permite să participe la cursa internă de desemnare a candidatului care să fie susținut de democrat-liberali la alegerile prezindențiale din 2014.

Într-un interviu la RFI România, Preda s-a declarat „stupefiat” şi „foarte nemulţumit” de situaţia din partid, susținând că șefii PDL fac „o alegere strategică dezastruoasă” împiedicându-l pe președintele Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, să participe la cursa pentru desemnarea prezidențiabilului susținut de PDL.

„Acesta este paradoxul pe care-l asumă în acest moment conducerea PDL şi anume după ce au început o confruntare cu Traian Băsescu, au continuat o confruntare cu Mihai Răzvan Ungureanu, deşi Traian Băsescu şi Mihai Răzvan Ungureanu sunt mai bine plasaţi decât liderii PDL în anchetele sociologice care sunt făcute şi în loc să fie folosite resursele pe care le reprezintă preşedintele Băsescu şi Mihai Răzvan Ungureanu pentru construcţia centrului-dreapta, aceste resurse sunt puse deoparte sau sunt considerate irelevante.


E o alegere strategică dezastruoasă, după părerea mea. Sunt stupefiat de asemenea calcule! În loc să reuneşti, să cauţi să aduni toate energiile care pot să fie convocate, pentru a da expresie centrului-dreapta, aceste resurse sunt lăsate deoparte”, a spus Preda, la RFI.

Europarlamentarul ar fi vrut ca viitorul candidat al PDL la preşedinţie să fie desemnat în luna iulie 2013, fie printr-un vot direct al membrilor PDL, fie printr-o decizie imperativă a reprezentanților din teritoriu ai partidului, pe sistemul marilor electori din SUA.

„Eu am propus un alt calendar. Am transmis preşedintelui partidului o propunere cu un calendar care viza următoarele săptămâni şi o desemnare la începutul lui iulie”, a afirmat Preda.

” Am propus de asemenea două modalităţi concrete de organizare a acestor alegeri primare, ţinând seama, evident, de statut. O modalitate ar fi aceea în care votează toţi militanţii, rezultatul e consemnat la nivelul ţării şi candidatul care obţine cele mai multe voturi devine prezidenţiabilul susţinut de PDL, indiferent dacă el este membru al partidului sau nu, dacă, aşa cum spunea şi Liviu Negoiţă, doreşte cineva să intre în această competiţie. O altă modalitate pe care am propus-o ar fi aceea de a avea un sistem de vot asemănător celui folosit în America, un sistem cu mari electori. Altfel spus, membrii PDL votează la nivelul judeţului şi aceşti mari alegători desemnaţi la nivelul judeţului au un mandat imperativ în CNC, organismul nostru care decide prezidenţiabilul”, a mai arătat el.


Totodată, Cristian Preda a criticat faptul că PDL nu și-a constituit un ”cabinet din umbră”, ca alternativă la Guvernul Ponta.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: