vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 aprilie, 2014

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că liberalii vor vota împotriva inițiativei legislative promovate de mai mulți social-democrați care aduce modificări în conducerea Ministerului Apărării Naționale. Potrivit inițiativei, numirea șefului serviciului secret al Armatei dar și a șefului de la Înzestrare vor fi făcute de către premier și nu de către ministrul apărării, cum este acum.

Liderul liberalilor a precizat că inițiativa legislativă semnată de Mircea Dușa, Ion Mocioalcă, Ilie Sârbu, Gabriel Oprea și Dan Tătaru, care aduce schimbări în ceea ce privește sistemul de conducere a MApN, urmează să intre în dezbaterea Comisiei de apărare a Senatului.

Potrivit acestui proiect, șeful Direcției Generale de Informații a Armatei va fi numit direct de prim-ministru, în prezent acesta fiind numit de ministrul Apărării, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării. De asemenea, el a indicat că și coordonatorul Departamentului de înzestrare a Armatei, care urmează să fie comasat și cu cel de Patrimoniu, va fi numit tot de prim-ministru, a mai precizat Antonescu.


„Dacă îmi aduc aminte că același domn Victor Ponta a modificat la MAI organizarea, modificare în urma căreia nu ministrul de Interne mai numește șeful DGIPI, ‘Doi și un sfert’, ci prim-ministrul direct, dacă adaug la asta faptul că dl prim-ministru vrea să numească direct și șeful Poliției Române, pe care să-l facă secretar de stat, ajung la două concluzii: că dl prim-ministru dorește într-o măsură mai mare decât oricare alt prim-ministru al României să modifice legislația încât toată puterea în zone foarte speciale — Serviciul de informații din Interne, Serviciul de informații din Armată, înzestrarea din Armată, șeful Poliției — să depindă direct de persoana prim-ministrului și nu mai are încredere nici în proprii miniștri”, a spus Crin Antonescu într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

El a spus că liberalii se vor opune în Parlament acestei inițiative legislative.

„Dl prim-ministru are, practic, cu excepția celor două ministere UDMR, toate ministerele la dispoziția partidelor și a oamenilor săi de încredere și tentativa de a controla direct toate aceste servicii și instituții nu ține decât de un soi de paranoia politico-guvernamentală, care pentru PNL, indiferent cine a fost prim-ministru, că a fost Adrian Năstase, Emil Boc, Călin Popescu-Tăriceanu, nu este acceptabilă și pe care noi nu am practicat-o. Atrăgând atenția asupra acestei succesiuni de demersuri ale prim-ministrului și ale oamenilor săi de încredere, anunțăm că ne vom împotrivi acestor tentative și acestui proiect de lege”, a afirmat Antonescu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: