marți

26 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 mai, 2011

Premierul Emil Boc, ministru interimar al Muncii, susţine că în 10 zile România va depăşi numărul contractelor de muncă din perioada comunistă, după ce deja a fost depăşit numărul contractelor de muncă de de la momentul 31 decembrie 2008.

”În acest moment, în România există 6.275 307 contracte de muncă active. Am depăşit numărul de contracte de muncă active existente în 31 decembrie 2008, de 6.230.353 contracte de muncă. În România de după 1989 cel mai mare număr de contracte de muncă a fost înregistrat în noiembrie 2008 – 6.296.205 şi sunt sigur că în mai puţin de 10 zile, la sfârşitul lui mai, România va reuşi să atingă cel mai mare număr de contracte de muncă de după ’89. Astăzi ne despart circa 21.000 contracte de muncă şi, în ritmul în care mergem, în câteva zile acestea pot fi completate şi să arătăm că drumul ieşirii din recesiune este confirmat şi de datele certe ce arată numărul contractelor de muncă, iar fermitatea aplicării legii iarăşi aduce în România acele locuri de muncă pe care cu toţii le aşteptăm. Multe din aceste locuri de muncă sunt dintre cele care până acum erau la negru. Foarte mulţi întreprinzători au preferat ca în locul muncii la negru să încheie contracte de muncă şi să aibă linişte când merg acasă să doarmă, pentru că valoarea amenzii e foarte mare şi mai există şi pericolul închisorii”, a spus, vineri, Emil Boc, la Ministerul Muncii.

În perioada 2 – 20 mai, în România au fost înregistrate 228.820 noi contracte de muncă, potrivit statisticilor Ministerului Muncii.


”Când vorbim de reforme e bine să le evaluăm şi rezultatele concrete. Unele îşi fac efectele în timp, ca Legea educaţiei, altele pot să îşi arate eficienţa chiar de la o lună la alta. În mai puţin de 20 zile de la intrarea în vigoare a noii legislaţii, coroborate cu o politică foarte fermă a Ministerului Muncii de aplicare a acestei legislaţii, de controale împotriva muncii la negru, iată că au apărut rezultatele. Faptul că economia a ieşit din recesiune aduce locuri de muncă noi şi acestea se regăsesc în numărul menţionat de 228.820 locuri de muncă în cele 18 zile din mai”, a spus ministrul interimar al muncii.

Cele mai multe contracte noi de muncă au fost încheiate în construcţii – 44.695, comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea autovehiculelor – 43.101, industria prelucrătoare – 42.000, turism, hoteluri şi restaurante – circa 16.000, tranzacţii imobiliare – 14.000, agricultură, silvicultură şi pescuit – circa 10.000.

70% dintre contractele nou-încheiate sunt pe perioadă nedeterminată, a mai spus Boc.

Valoarea amenzilor aplicate în urma controalelor în domeniul muncii se ridică la circa 960.000 de lei, perioada 2-20 mai.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: